Optiek Plaghki

Glazen


Wie vermoede 10 jaar geleden dat smartphones, tablets, laptops en social media zo alom tegenwoordig zouden zijn in ons dagelijks leven en dat we met z’n allen zoveel tijd zouden doorbrengen voor beeldschermen, in alle denkbare omstandigheden?

Daardoor zijn levensstijl en kijk-behoeften over de hele wereld de afgelopen jaren in hoog tempo veranderd. Deze digitale wereld, met al zijn digitale apparaten, verschillende kijk afstanden en hoeken heeft hieraan verwante oog- en lichaams klachten doen ontstaan. Dit heeft geleid tot geheel nieuwe kijk-behoeften.

Optiek Plaghki heeft langdurig onderzoek gedaan met als resultaat een revolutionair gamma aan brillenglazen aangepast aan ieders persoonlijk gebruik.

Door goed te luisteren naar onze klanten kunnen we inschatten wat de kijk-behoeften zijn. Zo bieden wij brillenglazen aan voor verziendheid, bijziendheid en multifocale glazen. Maar daarnaast bieden wij ook speciale glazen aan voor als u veel met de computer werkt of last hebt van nachtblindheid.

Voor het opmeten van deze glazen maken wij gebruik van de laatste nieuwe technieken.

Veel Belgen hebben last van nachtblindheid.
U ook?
Het is avond, de koplampen van uw tegenliggers en in de achteruitkijkspiegel verblinden u, wegmarkeringen zijn minder goed zichtbaar en afstanden zijn lastiger in te schatten.
Herkent u dit? Wij hebben de oplossing! Veel mensen denken dat ze nachtblind zijn.
In werkelijkheid is hun oogafwijking ’s nachts en tijdens de schemer anders dan overdag.
Hierdoor zien ze ’s nachts minder goed met de bril waarmee ze overdag prima zien.
Dit verschil heeft te maken met de pupil, die ’s nachts groter is.

De DNEye® scanner bootst verschillende licht omstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupil groottes. Zo heb je altijd optimaal zicht: overdag, tijdens de schemer en ’s nachts. De uitkomst van de DNEye® scan maakt een compleet nieuwe generatie glazen mogelijk. Ze geven meer details, meer kleur en meer contrast weer; niet alleen overdag,
maar ook tijdens de schemering en ‘s nachts. Grondige analyse We analyseren de scherpte afwijking voor verschillende gebieden van de pupillen. We bekijken de afwijking bij daglicht, schemering en in het donker. En we berekenen de stand van de lens, tijdens het lezen.

Kom langs en doe de test!
DNEye® scan meet 25x nauwkeuriger. Wilt u een meting met de DNEye® scanner ervaren? Kom langs en kijk of wij ook ú van uw "nachtblindheid" af kunnen helpen!