Optiek Plaghki

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet...


Veel Belgen hebben last van nachtblindheid. U ook?

Veel Belgen hebben last van nachtblindheid. U ook?

Het is avond, de koplampen van uw tegenliggers en in de achteruitkijkspiegel verblinden u, wegmarkeringen zijn minder goed zichtbaar en afstanden zijn lastiger in te schatten. Herkent u dit? Dan bent u vast een van Belgen die last heeft van nachtblindheid. Erg vervelend, want het maakt autorijden in schemer of donker extra vermoeiend. Maar er is goed nieuws voor u!

Wij hebben de oplossing!

‘Veel mensen denken dat ze nachtblind zijn. In werkelijkheid is hun oogafwijking ’s nachts en tijdens de schemer anders dan overdag. Hierdoor zien ze ze ’s nachts minder goed met de bril waarmee ze overdag prima zien. Dit verschil heeft te maken met de pupil, die ’s nachts groter is. De DNEye® scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo heb je altijd optimaal zicht: overdag, tijdens de schemer en ’s nachts.


Kom langs en doe de test!

De uitkomst van de DNEye® scan maakt een compleet nieuwe generatie glazen mogelijk. Vergelijk het met de ontwikkeling van beeldschermen. ‘Dankzij nieuwe technieken leggen fotocamera’s meer details vast en worden beeldschermen steeds scherper. Deze glazen doen hetzelfde. Ze geven meer details, meer kleur en meer contrast weer; niet alleen overdag, maar ook tijdens de schemering en ‘s nachts.

We analyseren de scherpteafwijking voor verschillende gebieden van de pupillen. We bekijken de afwijking bij daglicht, schemering en in het donker. En we berekenen de stand van de lens, tijdens het lezen.’

Wilt u een meting met de DNEye® scanner ervaren? Kom langs en kijk of wij ook ú van uw nachtblindheid af kunnen helpen!